محل تبلیغات شما

شامگاه جمعه 20 دی ماه 1398 رخداد ماه گرفتگی از نوع نیم سایه ای برای ساکنان بخشهای وسیعی از کره زمین از  جمله قاره‌های آسیا، استرالیا، اروپا و آفریقا اتفاق افتاد. این نوع از ماه گرفتگی ها معمولا به علت تغییرات بسیار نامحسوس در درخشندگی ظاهری قرص ماه در حین پدیده، جذابیت رصدی آنچنان بالایی برای عامه مردم ندارند و تنها تحت شرایط خاص و به کمک ابزارهای فتومتری دقیق میتوان لحظات حساس این واقعه را ثبت و رصد نمود. طبق محاسبات و پیش بینی های انجام شده، این اتفاق از ساعت 20:28 به وقت شهر زنجان آغاز شد و تا  42 دقیقه بامداد روز شنبه 21 دی ادامه یافت. در مدت تقریبا 4 ساعته ی این پدیده ، ناظران توانستند به کمک ابزارهای دقیق خود لحظات خاص تماس سایه ای این پدیده را رصد نمایند.

عامه مردم وقوع ماه گرفتگی را نسبت به خورشید گرفتگی بیشتر می‌دانند دلیل این امر اینست که در هنگام ماه گرفتگی دو نیمکره شمالی و جنوبی زمین که در وضعیت شب قرار دارند، می‌توانند تمام مراحل ماه گرفتگی را مشاهده کنند ولی در هنگام کسوف یا خورشید گرفتگی سایه ماه بر روی زمین می‌افتد و تنها بخش کوچکی از زمین تحت پوشش سایه قرار خواهد گرفت و در این شرایط بقیه سطح کره زمین، خورشید را به طور کامل در آسمان بدون هیچ گونه گرفتگی مشاهده می‌کنند.

مرکز علوم و نجوم کانون پرورش فکری کارگاهی تخصصی در خصوص این رخداد برای دانش آموزان نوجوان برگزار نمود و در این برنامه به بررسی جوانب مختلف این پدیده به لحاظ زمان سنجی و ثبت رصدی آن پرداخت. گفتنی است مرکز علوم و نجوم از ابتدای تاسیس خود تا کنون توانسته است  با برگزاری تمام برنامه های مربوط به ماه گرفتگی از جمله طولانی ترین ماه گرفتگی قرن در مرداد 1397 به عنوان جایگاهی مهم برای رصد رخدادهای نجومی جذاب برای مردم زنجان نقش آفرینی کند. 

ویژه برنامه 14 بهمن ماه روز ملی فناوری فضایی

برنامه های علمی مرکز برای دانش آموزان

برگزاری برنامه های طرح کانون مدرسه

گرفتگی ,سایه ,زمین ,رصد ,علوم ,مرکز ,ماه گرفتگی ,و نجوم ,علوم و ,مرکز علوم ,این پدیده

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

عاشقانه هایم