محل تبلیغات شما

آسمان صبحگاهی روز پنج‌شنبه، ۵ دی ماه شاهد خورشیدگرفتگی از نوع حلقوی بود که در سراسر کشور قابل مشاهده بود. رصدگران و علاقه مندان شهر زنجان نیز در مرکز علوم و نجوم گرد هم آمدند و توانستند با ابعاد مختلف این پدیده نجومی جذاب و زیبا آشنا شوند.

ویژه برنامه های مرکز علوم و نجوم زنجان با حضور اعضا، والدین و جمعی از عموم مردم، با برنامه های کارگاه های تخصصی "شناخت مبانی علمی وقوع خورشیدگرفتگی"، "بررسی شرایط خورشید گرفتگی های سال 1399" و نیز کارگاه هنری ساخت سفالینه های خورشیدگرفتگی  همچنین نماز آیات نیز با حضور حاضرین برگزار شد.

هنگا‌می‌که ماه، خورشید و زمین دقیقاً در یک راستا قرار گرفته و سایه ماه بر روی زمین بیفتد، پدیده خورشیدگرفتگی رخ ‌می‌دهد. این پدیده بسیار شگفت‌انگیز است؛ زیرا ماه در مقایسه با خورشید بسیار کوچک است و اینکه سایه ماه بتواند جلوی رسیدن نور  خورشید به زمین را بگیرد، ‌می‌تواند در نوع خود پدیده‌ای جالب به شمار رود.

حدود سی روز طول می کشد تا ماه یک گردش کامل به دور زمین انجام دهد و در هر بار گردش یک بار ماه نو رخ خواهد داد .اگر صفحه ی مداری گردش ماه به دور زمین همان صفحه ی مداری گردش زمین به دور خورشید می بود ، در هر ماه یک بار خورشید گرفتگی رخ می داد. اما وجود انحراف زاویه ای بین دو صفحه ، باعث می شود که در بسیاری از ماه ها ، ماه از بالا یا پایین قرص خورشید بگذرد.

بنا براین تنها دو یا سه بار در هر سال ، ماه در هنگام عبور از فاصله ی میان زمین و خورشید به اندازه ی کافی به خط واصل بین زمین و خورشید نزدیک می شود و در این هنگام گرفت خورشید رخ می دهد.

خورشیدگرفتگی حلقوی هنگامی رخ می دهد که از سطح زمین اندازه ی ظاهری ماه کوچکتر از اندازه ی ظاهری خورشید دیده شود. در این وضعیت ، در مکان هایی از کره ی زمین که به خط واصل مرکز خورشید و مرکز کره ی ماه خیلی نزدیک هستند ، تنها حلقه ی پر نوری از خورشید دیده می شود و درون حلقه (که روی تاریک ماه است ) کاملا تاریک دیده می شود.

ویژه برنامه 14 بهمن ماه روز ملی فناوری فضایی

برنامه های علمی مرکز برای دانش آموزان

برگزاری برنامه های طرح کانون مدرسه

خورشید ,زمین ,ی ,، ,خورشیدگرفتگی ,های ,می شود ,رخ می ,به دور ,در هر ,خورشید گرفتگی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها